zaterdag 30 maart 2013

Chocoladetaart

Ik heb een lekkere chocoladetaart gemaakt voor de Pasen. Goedkoop en erg lekker. Ontzettend machtig dus een klein stukje is genoeg en daar klop ik dan meestal nog een bekertje slagroom bij.

Benodigdheden:
100 gram bloem (gezeefd)
200 gram pure chocola (minstens 72%)
200 gram roomboter of margarine
300 gram suiker (kan ook minder)
6 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de boter en de chocola au bain marie smelten
Klop de eieren, de suiker en de gezeefde bloem tot een smeuiige massa en doe daarna de gesmolten boter met chocolade erdoor roeren.
Giet in een ingevette springvorm en zet 40 minuten in de oven.

En voila een heerlijke taart die je als je wilt ook nog prima kunt invriezen.

Kosten zijn vrij laag, ik heb 10 eieren voor 1,35 de pure chocola heb ik meestal van AH en die kost geloof ik 89 cent per 100 gram. Ik neem de ES roomboter en die is ook iets van 95 cent. Suiker is ook van de ES en bloem haal ik meest bij de L.idl

Doordat je kleine stukjes snijdt haal je uit een taart 12 stukken.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb een vraagje: die bloem is dat zelfrijzende bloem?
    Het ziet er een gemakkelijk recept uit met allemaal dingen die
    ik in huis heb...dus zou het ook willen proberen.
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ver-greetmenietje gewone bloem. Waarschijnlijk door de eieren rijst de taart prima.
      Veel succes.

      Verwijderen