maandag 14 januari 2013

Nieuwe auto

We hebben een nieuwe auto gekocht. Iedere 3 jaar ruilen we onze auto in en kopen een nieuwe. Ik ben er erg blij mee maar heb nu toch met koning besproken en ook afgesproken dat wij deze auto niet over 3 jaar gaan omruilen. Ik vind het een veel te kostbare zaak en het is ook niet echt nodig als je een goede auto hebt.

Wij hadden nu een Kia Sportage (ja zo'n hele grote bak) maar ik vind hem te groot en hij rijdt niet lekker, slaat makkelijk af. Daarnaast heb ik een heel groot kussen nodig in mijn rug om zelf te kunnen rijden. Maar koning was helemaal verliefd op de auto (ach ja, mannen en auto's) dus omdat ik meestal beslis vond ik dat hij ook een keer mocht ;-)

Maar goed, nu hebben we een Ford B max gekocht. Wij krijgen daarbij nog gratis een jaar auto verzekering en ook de trekhaak hebben wij met korting kunnen krijgen. En nu wij met zijn tweetjes zijn en niet meer met een stapel kids op vakantie hoeven is deze meer dan groot genoeg voor ons.
Daarnaast zijn wij altijd zuinig op onze auto en zou hij toch minstens 8 jaar mee moeten kunnen. En mijn grote wens is om binnen 5 jaar een leuk tweedehands autootje voor mijzelf te kopen. Ik kan nu vaak de auto niet gebruiken omdat koning hem voor zijn werk nodig heeft en altijd maar met het openbaar vervoer of met de fiets is niet handig. En nu ik ouder wordt vind ik dat gemak ook heel belangrijk is.

We zullen zien. Maar nu eerst genieten van onze nieuwe tuut.

1 opmerking: